om man är stor måste man vara snäll

 


Dani

Rest In Peace

han var charmigast i playa del ingles och jävligtjävligt glad och social. man kanske fick chansen att se hans mindre pålitliga sidor men ändå tillförde han nånting till omgivningen och oss andra. nu var det ett tag sen jag var där, ändå lyser ett starkt minne av den här killen, som tydligen inte lever längre.. dödsnilo eller vad? jätteläskigt. han hade fallit ner i parkeringshuset, och nilo har fan fler våningar än man kan ana. jag vet inte men vet inte heller om jag vill veta hur fan det kunde hända. jag kände inte personen dani, likförbannat måste jag få ur mig det här. han är en förlust det kan jag lova för alla som levde kring honom. han var fan full av liv det är inte bara som man säger. och framförallt hade han hela livet framför sig precis som mig. döden är fan inte långt borta ibland. vad är det jag brukar säga? lev i nuet. åhfan

det är inte vår inte höst inte sommar

jag är lite trött på att folk inte kan nöja sig med det som finns, man ska alltid ha något helt annat.. vad är det för fel på snön?? den är jättevit, jättemjuk, jättekall, jättemysig och jätteFIN! TACK<3<3

en sanning

"Alla människor lever i sin egen verklighet. Deras agerande handlar alltid om dom själva, aldrig om mig. När jag har tagit det till mig kan ingen såra mig"

kloka ord och nog fan sant, även om det låter rätt hemskt..


fotboll

varför fick inte jag göra sånt här när jag var 13? faen dåå.. aja, får la ta tag och börja spela igen åtminstone, tror jag skulle må fruktansvärt bra av det. fotboll har alltid varit en del av mitt liv, vad hände med det livet liskom?


"Zlatan är mer än bara fotbollsspelare"

Här är Sollentunas fruktade målduo som åker till Madrid med Sanktan All Stars för att spöa Reals ungdomslag.
Christina Mårtensson och Emma Jansson tränar fotboll varje dag och drömmer om att en dag bli världsstjärnor, precis som den stora idolen Zlatan Ibrahimovic
- Han är mer än bara en fotbollsspelare, säger tjejerna.

 

Den 23 november åker ett förväntansfullt gäng på 16 killar och 16 tjejer ner till Madrid med Sanktan All Stars.
Där kommer de att ställas mot Real Madrids ungdomslag och titta på världsstjärnorna i A-laget.
– Det ska bli så himla coolt att få åka dit! Trots att jag är så pirrig och nervös ska jag försöka att slappna av. Vilken 13-åring som helst skulle nog vilja uppleva detta, mina kompisar tjatar hela tiden om att bli nerpackade i min väska och följa med, säger Emma Jansson.
– Jag tror vi kommer att vinna allt där nere, det känns som om spanjorskorna är väldigt små, skrattar Christina.
Och den fruktade målduon är redo att sänka allt motstånd i Spanien.
- Är vi på planen tillsammans blir de alltid mål, varnar Christina.
Att åka ner och träffa storstjärnorna nu tycker tjejerna passar perfekt.
De tycker att de lär sig mer av sina idoler nu än när de var mindre.
– Nu förstår man mer. Förut var det "han är cool, han ska bli min idol", nu tittar man istället på spelsättet och förstår varför och hur finterna görs, säger Emma.
"Han showar lite..."

Emmas stora idol är så klart svenske megastjärnan Zlatan och hon drömmer om att en dag bli lika bra.
– Han är en bra spelartyp, skjuter bra och eftersom han har spelat i stora lag som Inter och Barcelona tror jag att han har växt mycket som spelare, säger Emma.
Varför tror ni att Zlatan är en populär idol?
– Han showar lite mer än andra spelare och bjuder på sig själv, vilket gör honom till något mer än bara en fotbollsspelare, en underhållare helt enkelt, säger Christina Mårtensson.
Både Emma och Christina går på fotbollsskola, så de har minst en träning varje dag, något som de tror har hjälpt dem i sin utveckling.
– Ju mer man tränar, ju mer utvecklas man ju, säger Christina.
– Det känns kul, för vi kryper sakta men säkert närmare vårt mål, fyller Emma i.
Vad är era drömmar och mål för framtiden?
– Jag vill flytta till USA och spela fotboll. Deras tjejlag är mycket bättre och det finns större möjligheter att tjäna pengar på fotbollen, säger Emma.
Är det viktigt för er att en dag tjäna pengar på fotbollen?
– Ja det är klart, vi brinner ju för det här! Tyvärr tjänar tjejer generellt mindre, men det är något vi vill ändra på. Även om tjejer och killar har olika förutsättningar att bli bra, så är det ju ändå fotboll liksom, avslutar Emma.

 

Av Sofia Base
[email protected]

 

Publicerat 3 november 2009
Uppdaterad 9 november 2009

den där samantha


 hon är en saknad sak, önskar jag får träffa henni snart  <3  <3  <3


Sagan om Tellirider

Det var en gång en flicka som egentligen Sabina, men oftast kallades Bina eller Böna av sina vänner. En vacker dag i maj 2009 råkade hon fylla 20 sköna år. Samma dag var den årliga sammankomsten av alla Sabinas alla älskade vänner på badberget i Sollentuna, Edsviken, planerad. När hon med några vänner vid sin sida och vattenpipan och några kalla öl i cykelkorgen trampade neråt sjön njöt hon till fullo av eftermiddagssolens strålar och dagens skönhet. Hon hade då inte den blekaste om vad som komma skulle. Hon var mest bara väldigt nöjd med tillvaron och det faktum att så många hade sagt att de skulle dyka upp under kvällens timmar av gemenskap. Den här dagen på året var en av de absolut bästa enligt Sabina själv, det slutade alltid så lyckat. Det var invigningen på sommaren och en av få gånger alla hennes vänner var samlade på samma plats samtidigt. En sån där riktigt måbra-dag helt enkelt!

En liten parentes i historien handlar om en dag omkring en vecka tidigare, då solen sken mer än någon dag den våren och Kevin kom hem till Sabina för att äta glass på hennes trapp och umgås lite sisådär. När Kevin väl var på plats och högg efter glasskeden såg Sabina något konstigt och frågade genast Kevin varför i hela världen han hade rosa nagelband helt plötsligt? Detta var dock något Kevin inte alls ville svara på, varpå han istället blev alldeles hemlig av sig. "Aah nu retas han bara för att han vet hur frustrerad jag blir över att han inte säger varför" tänkte Sabina och la ner hela grejen istället och sen var det inget mer med det..

Så, tillbaka till badberget där folket började samlas så sakterliga. Dit kom Anna, såklart, och alla hennes vänner som numera också var väldigt bra vänner till Sabina. Fotbollstjejerna kom i sällskap med lillasyster där de kände lite trygghet i sällskapet. Krulltottsclara kom med pojkvän och Ellen och Karin var i Spanien och saknades. Dit kom också marina-gänget med Maja i täten som tryckte en kaptensmössa på Sabinas huvud det första han gjorde. Därefter började hld-gänget droppa in varpå Anders aka Flemman slängde en plastpåse med en ASTUNG fotboll(?) i famnen på födelsedagsbarnet. Visst var det en vattenmelon! Medans de alla satt där och mumsade på den mumsiga vattenmelonen lyckas även de första av traintrip-pöjkarna hitta vägen ut på klipporna. Där var Viktor och där var Kevin, var det bara William och Haggen som saknades nu kanske..?

När Sabina är som mest uppe i varv och springer runt och pratar med allt och alla smyger sig Kevin och Viktor iväg. Tätt följda av de två som tidigare saknats återkommer de högtidligt med en svart sopsäck (eller två) högt höjda över huvudena sina. Sabina, förvirrad men ändå, ser direkt vad det är i sopsäcken, men tänker att det är det ju inte... "Nämen!" utbrister hon i brist på bättre ordförråd och i förvåning över att allt fler av vännerna trots allt bemödat sig med presenter till henne. Hon behöver inte mer än få sopsäckarna med innehåll i famnen innan hon inser att - det är det ju visst. Då är hon redan helt kollrig och försöker trevande uttrycka sina känslor, dock fortfarande med rätt dåligt ordförråd. Nej, istället slår hon sig ner på närmsta klippavsats och börjar, likt ett barn på julafton, slita sönder sopsäckarna. Vännerna samlas runt omkring henne och Tellirider uppenbarar sig ur säckarnas inre.

Det tog ett bra tag för den här lyckligt lottade tjejen som vi kallar Bina att samla sig. Alla andra skrattar och förundras över skönheten i detta ting, men framförallt över kärleken i gåvan. Det är en snowboard, men inte vilken snowboard som helst. Den är målad och skapad med så mycket vänskap och ren och skär kärlek att halva brädan är alldeles grön! Sabinas kinder matchar bra med den andra halvan som är alldeles rosa och hon hoppar upp alldeles till sig och kramar kramar kramar dessa fyra grabbar, några av hennes bästa vänner i denna världen. Mitt i allt måste hon dock stanna upp; "vem fanken är Joakim liksom?" undrar hon och syftar på de fyra namnen på brädans tail. I nästa stund inser hon det "Aaah juste, Haggen brukar ju påstå att han egentligen heter det. Aja låt gå, men lite dyssigt av er var det nog allt.."

Detta var något Sabina tillbringaded hela sommarhalvåret med att njuta av. Varje dag såg hon Tellirider stå där mot väggen och bara vänta på att få komma ut i backen med henne. Samtidigt tänkte hon hur fina vänner hon har, vem skulle inte vara avundsjuk på dom liksom? O ack vilket långt sommarhalvår sen..

Vädergudarna verkade dock veta hur viktig den här vintern var, och skänkte Sverige och till och med Stockholm mängder av snö ända från mitten av december. Åreresan var redan bokad sedan sensommaren och dagarna kröp fram emot januari och studentveckan vecka 3. Tiden tillbringades med att jobba ihop pengar och fixa till det sista. Tellirider blev lackad, och lackad igen, tellirider fick en egen bag och meckades om efter att hennes om igen dyssar till vänner satt bindningarna år fel håll. Så, äntligen kom helgen och allt var klart, på söndag skulle Sabina och Tellirider få leka i backen tillsammans!

Och sicken duo sen och så bra det var! Åreskutan har nog aldrig skådat ett sånt ekipage, Tellirider är oslagbar på alla sätt och vis. Helt klart både snyggast och snabbast (ok kanske inte snabbare än Haggen..) men framförallt mest full av kärlek, ååh så skidställen utanför afterskin lyses upp utav Telliriders blotta närvaro! Tack mina sötnosar ni är guld värda det vet ni, minst lika mycket som Tellirider själv. Ni gjorde Åre 2010 jääävligt bra<3

Och Tellirider och Bina levde lyckliga i alla sina dagar och backar
Snipp snapp snut så var sagan slut


Lillebrors eget inlägg

anders bara för att du inte har en telefon på dig på din födelsedag imorgon
GRATTIS DIN LILLA PLOPP
jag tänkte åka till åre nu så det får bli i förväg såhär. hoppas och vet att thailand med allt vad det innebär tar väl hand om min lillebror på den stora dagen! och juste jag skickade en kram till dig med dampgubben förut, den 16e är det tillåtet att inkassera den;)

nu tar jag storebror under ena armen och tellirider under andra och drar till bättre backar än pulkabacken i hld

storsint. eng: magnanimous

jag fick höra att jag var det igår, eller om jag gjorde något särskillt som var storsint. detta är ett för mig väldigt odefinierat uttryck känner jag, varpå jag googlar det nu..


träff:

Synonymer till överseende

  1. Storsint - matchar till 70 procent

träff:

"Svenska språket har fått ett nytt modeord: "generös".

Enligt Svenska Akademins ordlista betyder detta ord "frikostig", enligt "Svensk ordnyckel" från 1977 "1. givmild; rundhänt. 2. unnsam. 3. vidhjärtad; storsint; storsinnad; ädelmodig; ädel.""

jaha vad säger vi? det är ganska mycket en komplimang i alla fall, det tackar vi för. jaa det förstod väl jag också, men ni vet när man förstår ett ord fast ändå inte. man vet typ vad som menas men skulle verkligen inte kunna förklara det om någon frågade. frikostig och generös är väl bra förklaringsord då kanske.. nån som har något annat att bidra med?

det är rätt intressant att verkligen plocka fram definitionen på saker och ting. man kan verkligen komma att ändra uppfattning ibland. en sån sak amn inser när man träffar mycket barn


trögt

fan vad tiden går långsamt när man är ensam

drägel

jag har gjort en liten iakttagelse och konstaterat. om man sover någonstans man inte "borde", typ soffa, golv.. eller sover när man inte "borde", typ eftermiddag, på fest.. då dräglar man något fasanfullt mycket! alltid hur trött eller otrött man än var. varför är det så?


en liter solsken

varför lapar man sol? katter lapar liksom mjölk.. aja, inte mycket mer än en liter eller två hann jag få i mig idag, varför är inte fler jobb utomhus för? jag vill ut i snön! snart tar jag tellirider under armen och drar norrut YES vad jag längtar efter den där perfekta stunden - solen gnistrar i snön och värmen näsan, ölen sitter i handen och vännerna runt omkring och pudret bara väntar på dig i backen ÅÅÅH GE MIG ÅRE NU


måste vara minst tio i topp bästa stunderna i livet. inte mycket går upp mot det nä, inte ens en vit sandstrand aldrig. jag älskar mitt vinterland


musikORGASM

Every chance I get I floor it
Still I'm movin like?
Shit is gettin too retarded
Harder to breath, I know it's gonna work out
But maybe I'm just beeing naive

Let me be who I wanna be
Let me be who I am, let me be naive
Let me be who I wanna be
Let me be who I am, let me be naive


I know I shouldn't care about it but it hurts me inside

när insidan vill mer än kroppen

förkylningar är sämst..

sömn
vatten
salt
nejlika
ingefära
grönt te
honung
vitlök
värme
kärlek


jag försöker kurera mig, jag ska ju på kryssning med gungan imorrn och jag har ju sett fram emot det så fasligt mycket ååh.. vad mer kan jag göra?

sömn var det ja.. gonatt


fel och brister

ja det har alla och det är en stor del av det som gör dig mänsklig. det är en del av det fina i dig då det gör dig unik och framhäver dina fina sidor. något man faktiskt behöver. det viktigaste är bara, vilket jag personligen uppskattar väldigt mycket hos folk i allmänhetm, att vara medveten om sina fel och brister. precis där det kan skita sig och ofta gör..

trubadur


du är så duktig malin. hoppas du kommer någonvart med ditt spelande där nere, saknar er på gran canaria väldigt mycket<3

RSS 2.0